Nieuws

Bezoek Historisch Genootschap Beemster

Op 14 mei j.l. is zijn fractieleden van de Stadspartij/BPP op bezoek geweest bij het Historisch Genootschap Beemster (HGB). Dit nadat het HGB een oproep deed om in gesprek te gaan met hen. Zij wilden in dit gesprek aandachtspunten die zij van belang vinden voor de nieuwe gemeente onder de aandacht brengen. Zodat politieke partijen dit in hun partijprogramma en/ of verkiezingsprogramma kunnen opnemen. O.a. om de historie van Beemster niet te laten vergeten. En uit te leggen dat zij graag een zelfstandige willen blijven maar samenwerking met organisaties uit Purmerend zeker niet uit.

Het was een heel open gesprek (op 1,5 meter afstand van elkaar) waarin Kees de Groot en Jan Jobsis uitleg gaven hoe de het HGB in elkaar zit en kennis te maken met het werk wat zij verrichten samen met ongeveer 100 vrijwilligers. Over de afspraken dit er nu liggen met de gemeente Beemster en de ondersteuning die zij verwachten uit de nieuwe gemeente en een gelijkwaardige behandeling.

Natuurlijk vertelden zij ook enthousiast over de ontwikkelingen die er zijn voor een Werelderfgoed Bezoekerscentrum.

Wij willen het HGB danken voor het fijne gesprek en gaan kijken welke zaken wij meenemen in ons aankomende verkiezingsprogramma Stadspartij/BPP voor de verkiezingen in november van dit jaar.

Wij hopen dat de Musea in Beemster en Purmerend binnenkort weer open kunnen met coronamaatregelen, zodat we ook een echt bezoek aan de musea kunnen brengen!