Nieuws

Werkbezoek Melkveebedrijf Heeman

De fractie van de Stadspartij/ Beemster Polder Partij hebben op uitnodiging van Harry Heeman op 22 mei j.l. een bezoek gebracht aan zijn grondgebonden melkveebedrijf in Middenbeemster.

Dhr. Heeman nodigde ons uit om uitleg te geven over waar hij tegen aan loopt bij de gemeente Beemster voor het aanvragen van een wijziging in zijn bedrijf. Om voor de toekomst dit grondgebonden familiebedrijf klaar te maken wil hij uitbreiden met 2 melkrobots. Door regelgeving en praktische zaken (looplijnen van zijn koeien) wil hij op het voorerf voor een van zijn stallen deze uitbreiding realiseren.  Maar is hier nu 1,5 jaar mee bezig en komt niet verder.

Verder heeft hij een rondleiding gegeven op zijn bedrijf, uitleg gegeven over het houden van een grondgebonden melkveebedrijf en wat hier bij komt kijken. Uitleg waarom hij kiest voor het grondgebonden zijn en het stuks vee (kleine 60) en zijn zoon Frank gaf uitleg waarom hij (of zijn zus) het bedrijf wilt overnemen van zijn ouders en wat hiervoor nodig is.

Harry vertelde natuurlijk ook over koe Sijtje die al diverse malen uitslagen van verkiezingen en voetbalwedstrijden heeft voorspeld.

Op deze wijze kunnen fractieleden van de Stadpartij kennismaken met Beemster en worden we weer bijgepraat over zaken die er spelen in onze polder. Familie Heeman dank voor jullie verhaal!